Evenementen vanaf 1 juli

Publiek mag weer vanaf 1 juli:

  • Maximum 200 toeschouwers binnen of 400 toeschouwers buiten en mits het volgen van de veiligheidsprotocollen.
  • Voor reguliere evenementen die in permanente infrastructuren zoals bijvoorbeeld tribunes worden georganiseerd, zullen protocollen worden opgesteld. Deze bezorgen we jullie binnenkort.
  • Voor éénmalige evenementen in de publieke ruimte zal vanaf 1 juli een online-instrument (matrix) beschikbaar zijn, dat als referentie zal dienen voor de lokale overheden bij het verlenen van vergunningen voor deze evenementen. Er zullen ook duidelijke regels moeten worden toegepast.
Het COVID Event Risk Model protocol vindt u HIERVoor evenementen met meer dan 200 deelnemers of meer dan 200 toeschouwers is dit verplicht. Voor kleinere evenementen of wedstrijden aan te raden.

De andere protocollen voor het organiseren van evementen vindt u hieronder:
 
Evenementen tijdens corona

Vele evenementen werden geannuleerd omwille van de maatregelen. Om een overvolle kalender te vermijden vragen we om alle geannuleerde evenementen niet meer te organiseren in 2020. We willen hiermee rekening houden met de draagkracht van scheidsrechters, officials, andere vrijwilligers en de sporters. 

Uiteraard worden nog steeds aanvragen toegestaan, en zullen deze bekeken worden rekening houdende met bovenstaande richtlijn en het reglement van de kalender.