2e communicatie - versoepeling
Zoals jullie ongetwijfeld vernomen hebben, laat de nationale veiligheidsraad opnieuw toe om binnen te sporten. Hoewel er een reeks versoepelingen zijn, zijn er toch nog steeds een aantal voorwaarden aan verbonden.

De werkgroep covid-19 van VKF zet ze graag allemaal eens op een rijtje:
  • Er mag terug indoor getraind worden met maximum 20 personen
  • Indoor trainen op blote voeten kan
  • Tot en met 12 jaar is contact toegelaten
Klik hier voor de volledige protocollen

Samen met de andere vechsportfederaties werden richtlijnen opgesteld in duidelijke pictogrammen.
Klik hier om ze te bekijken of te downloaden

Inzake het organiseren van wedstrijden geven we volgende richtlijnen mee:
  • De raad van bestuur besliste tijdens de vergadering van 13 juni om voorlopig de organisatie van wedstrijden niet toe te laten. Indien de nationale veiligheidsraad hierover nieuwe versoepelingen zou toelaten, kan de raad van bestuur deze beslissing herbekijken.
  • De raad van bestuur vraagt om geen afgelaste wedstrijden van in het voorjaar opnieuw in te plannen in het najaar 2020. Dit om een overbelasting van kampers, scheidsrechters, timekeepers te vermijden.
De volledige nieuwsbrief vindt u onderaan
Eerste communicatie vanuit VKF
We leven in onzekere tijden. Zolang de 1,5m-regel van toepassing blijft, zal het lastig blijven om onze sport voluit te beoefenen. Sinds 18 mei is er echter een lichtpuntje. We mogen opnieuw trainen! Weliswaar in de buitenlucht en in een beperkte kring. En rekening houdende met de afstandsregel.

We hebben jullie reeds geïnformeerd over de samenwerking met de andere vechtsportfederaties in kader van COVID-19, het coronavirus. Dinsdag 19 mei heeft de werkgroep COVID-19 van de VKF samengezeten om te bekijken wat we kunnen doen en om een en ander in perspectief te kunnen zetten.

Als federatie willen we jullie het nodige houvast bieden en zoveel mogelijk informeren over de ‘stand van zaken’.
Waar we echter duidelijk in moeten zijn is het volgende: ‘Zolang het coronavirus circuleert en er geen vaccin is, moeten we rekening houden met aanpassingen in onze gebruikelijke gewoontes: gaan trainen, deelnemen aan wedstrijden, stage ea.’
 

Wat nu in de praktijk? Hoe moeten jullie zich als club organiseren?
Lees verder in de onderstaande bijlage!